četvrtak, 14. travnja 2011.

Puzevi


500 g brasna
1 svjeza germa
200 ml mlakog mljeka
100 g margarina
100 g secera
1 jaje
50 g grozdjica
50 g sjeckanih oraha
50 g brusnice
50 g meda

Za glazuru:
250 g secera u prahu
Sok od jednog limuna

Rastopiti margarin ali paziti da se ne pregrije, dodati mlako mljeko, germu i jaje pa sve pazljivo sjediniti. Prosijati brasno, dodati secer i rastopleni margarin sa mljekom, germom i jajetom. Umjesiti glatko tjesto i ostavit da odstoji 30 min. Tjesto premjesiti i razviti na radnu povrsinu posutu brasnom odprilike 45x35 cm. Grozdjice, brusnicu, orahe i med pomjesati i ravnomjerno rasporediti.


Tjesto pazljivo zaviti u roladu i rezati na komade debljine 1 1/2 cm i redati na pleh.





Ostaviti da odstoji jos 15 min, pecnicu zagrijati na 200°C i peci 20 min. Kad se ohlade premazati glazirom od secera u prahu i soka od limuna.

Ja sam se odlucila za drugu glazuru. U 100 ml mljeka razmutiti 2 vrecice vanil secera . Nakon 15 min izvaditi pleh, cetkicom premazati puzeve i vratiti jos 5 min u pecnicu.

2 komentara:

  1. Svaka cast na receptu Helena, mi evo vec pravimo drugi pleh sa sirom. Mnogo nam se dopalo testo!

    Pozdrav od Maje i Baneta :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala!Dobra ideja sa sirom, moram probati.

    Pozdrav i vama

    OdgovoriIzbriši