nedjelja, 2. listopada 2011.

Kuglof sa tikvinim sjemenkam


Za ovaj kolac potrebno je:
5 jaja
60 g ulja
60 g tikvinog ulja
1 paketic vanilija secera
180 g secera u prahu
120 g kristal secera
malo soli
300 g brasna
120 g mljevenih sjemenki od tikve
9 g praska za pecivo
120 g mljeka

Za cokoladnu glazuru:
100 ml vode
200 g secera
150 g cokolade za kuhanje

Umutiti zumanca, ulje, secer u prahu i vanilija secer. Zatim umutit bjelanca sa kristal secerom i malo soli pa pazljivo dodati umucenim zumancima. Brasno i mljevene tikvine sjemenke pomjesati sa praskom za pecivo i naizmjenicno sa mljekom dodavati umucenim jajima. Obzirom da se koristi veca kolicina sastojaka za kolac predlazem jedan veci kalup za kuglof ili dva manjih dimenzija. Ja koristim dva manja kalupa tako da jedan bude sa cokoladnom glazurom a drugi bez ili po zelji.
Masu uliti u kalup koji je dobro namazan margarinom i posuti prezlom ( moze i brasno ) i peci na 150°C oko 50 minuta.
Kad se ohladi posuti glazurom od cokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar