četvrtak, 3. ožujka 2011.

Tiramisu

5 jaja
150 g secera
4 lista zelatina
500 g mascarpone
Pakovanje piskota
Malo ruma,jedna crna kafa i kakao

Umutiti zumance i secer te skuhati na pari.Natopiti listove zelatina u hladnoj vodi pa dodati jos toploj smjesi jaja i secera.Mutiti polako sve dok se zelatin potpuno sjedini sa masom.Zatim polako dodati mascarpone i na kraju snjeg od bjelanjaka.
Skuhati crnu kafu i u hladno dodati malo ruma.Natapati samo ne posecereni dio piskote te redati u posudu tako da posecereni dio ide na dno posude.Premazati sa pola fila,poredati jos jedan red natopljenih piskota i zatim premazati sa ostatkom fila.Posuti odozgo sa gorkim kakaom.Prije posluzivanja ostaviti kolac nekoliko sati da odstoji.

Vec duze vrijeme zelim isprobati ovaj recept i konacno sam to uradila.Brinulo me samo to, kako cu se snaci sa zelatinom, posto ga do sada nikad nisam koristia u nekoj kremi.Medutim, sve je bilo tako lako i jednostavno a sto je najbitnije veoma ukusno.

Nema komentara:

Objavi komentar